Sporten En Fitnes

Published Sep 17, 20
6 min read

Beste Halterbank Kopen? - Top 5 Best Getest! [2020] - Gorillasports

Leg extensions voer je uit door de rugleuning maximaal omhoog te zetten. Ga rechtop tegen de rugleuning zitten, en zet je onderbenen achter de onderste beenrol. Door de benen te strekken duw je het gewicht omhoog, en train je de quadriceps.Voor het uitvoeren van leg curls zet je de bank in vlakke stand.

Door kracht te zetten buig je de benen, en beweeg je het apparaat met onderbenen omhoog. Dit is een goede isolatie-oefening voor de hamstrings. Ook kun je deze attachment gebruiken voor verzwaarde crunches. Hiervoor zet je de attachemnt vast aan de achterkant van de halterbank, en klem je hier de meegeleverde kabel aan vast.

Verder is er een nog één andere uitbreiding beschikbaar voor de universele halterbank: deze lat pulley. Deze is niet inbegrepen bij deze bankdruk set, maar moet je los bestellen. De lat pulley attachment plaats je, net als de andere attachments, in de voorste staander van de halterbank. De belangrijkste oefening die je hiermee kunt uitvoeren, zijn lat pulldowns.

Halterbank - Gorillasports

Fitnessapparatuur - GorillasportsGorillasports Fitnessapparaten - De #1 In Fitness

Daardoor kan je dit rack niet ook gebruiken voor oefeningen zoals squats en overhead pressses. Een voordeel op de eerder genoemde sets is de halterset. De halterset bestaat uit gietijzeren schijven, die kwalitatief beter zijn dan kunststof halterschijven. Ook nemen deze minder ruimte in. Daardoor kun je zwaardere dumbbells maken omdat er meer schijven op de halters passen.

De volledige inhoud is als volgt: 1 x Lange, rechte halterstang van 10 kg, 170 cm lang 1 x EZ bar van 8 kg, 120 cm lang 2 x dumbbells van 2 kg, 35 cm lang Kunststof halterschijven: 2 x 15 kg, 2 x 10 kg, 2 x 5 kg, 6 x 2 (welke fitnessbank kopen bij wie?).5 kg, 6 x 1,25 kg 8 x schroefsluitingen van 0,25 kg Op dit moment is deze set te bestellen met bijna 200 euro korting! De totaalprijs voor de set is op dit moment slechts €409,95.

Ervaren sporters weten dat het geweldig is wanneer je thuis kunt trainen op op je eigen halterbank. Zo’n halterbank moet natuurlijk wel aan verschillende eisen voldoen, zeker wanneer je schaars in je ruimte zit en geen complete sportstudio kunt inrichten. Een ideale halterbank heeft bijvoorbeeld een verstelbare zitting en rugleuning.

halterbank Seten - Krachttraining - Fitness & Functional Training

Gorillasports: Fitnessapparatuur KopenFitness Apparaten Kopen? - Gorillasports - Goedkope Fitness

Ten opzichte van de professionele banken in de sportschool, wil je niet te veel inleveren aan stabiliteit en comfort. Maar een verstelbare halterbank moet natuurlijk wel betaalbaar zijn.Bestaat er een halterbank die aan al deze eisen voldoet? Dat heb ik uitgezocht. Hieronder beschrijf ik tien interessante verstelbare halterbanken die allemaal geschikt zijn voor thuisgebruik.

Dit zijn stabiliteit, belastbaarheid, verstelbaarheid, uitbreidingsmogelijkheden, inklapmogelijkheid en prijs. In totaal heb ik 13 kenmerken laten meewegen (hoe dit precies werkt vind je onderaan deze pagina). Het resultaat is de volgende top 10 met verstelbare halterbanken.€179.00Meer infoDe onbetwiste nummer één is de Marbo MS l106 halterbank door zijn uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Vind Fitness Apparaat In Sport En FitnessGorillasports - De Grootste Online Fitnesswinkel

Belangrijke uitbreidingsopties zijn beschikbaar en de prijs is gunstig. De bank is in veel posities verstelbaar, waardoor verfijnde incline en decline posities mogelijk zijn. De zitting heeft 3 standen en de rugleuning heeft 13 standen. De Marbo MS l106 kan desgewenst worden uitgebreid met een leg curl unit en biceps curl unit - welke fitnessbank kopen bij wie?.€134.00Meer infoOok de Marbo MH l107 heeft een gunstige prijs-kwaliteit verhouding.

Fitness fitnessbank - De Meest Uitgebreide Collectie

En met 250 kg is hij ook iets minder zwaar belastbaar. Deze bank is dan ook een kwart goedkoper dan zijn grotere broer. De zitting kan worden versteld in 3 posities en de rugleuning in 6 posities. Dit geeft de bank veel mogelijkheden voor een drukbank in het lagere prijssegment.

Dat mag ook wel, want de 76 kg zware Olympic Bench is extreem stabiel, met een massief stalen frame van 75 x 75 mm. Van alle verstelbare halterbanken heeft deze bank de meeste verstelmogelijkheden, met 3 posities voor de zitting en 15 voor de rugleuning. De haltersteunen zijn tot 270 kg belastbaar en ze kunnen ook gebruikt worden voor het uitvoeren van squats.

Deze robuuste halterbank is namelijk ook 76 kg zwaar en het belastbare gewicht is 270 kg. Op één belangrijke eigenschap verschillen de drukbanken van elkaar en dat is de verstelbaarheid van de zitting en leuning. De Powertec WB-OB beschikt namelijk over 4 posities voor de zitting en 9 posities voor de rugleuning - gorillasports.nl.

Verstelbare Halterbank Kopen? - De Top 5 Beste Opties

Net als de Megatec Olympic Bench en de Powertec WB-OB hangt er wel een prijskaartje aan de tot 250 kg belastbare Finnlo Rexxus. Wat deze bank uniek maakt, is de verticale inklapmogelijkheid. Zijn ruimtebesparende functie maakt de Rexxus tot een ideale halterbank voor kleine ruimtes. De zitting is verstelbaar in 2 posities en de rugleuning is verstelbaar in 9 posities.

Met een eigen gewicht van 35 kg en een belastbaarheid van 140 kg is het een instapmodel met een beperkte belastbaarheid. In tegenstelling tot de lager geprijsde halterbanken van Marbo, worden bij deze bank standaard een biceps curl unit en leg curl unit meegeleverd (welke fitnessbank kopen bij wie?). Je krijgt dus veel waar voor je geld.

Hij beschikt over een verplaatsbaar halterrek, dat tevens als squatrek kan dienen. Het is een middenklasser, met een eigen gewicht van ruim 42 kg en een belastbaarheid van 270 kg. Met de meegeleverde biceps curl unit en leg curl unit krijg je veel waar voor je geld. Het aantal verstelmogelijkheden van de bank is aan de lage kant, met 2 posities voor de zitting en 4 posities voor de rugleuning.

fitnessbank Online Kopen? - Gorillasports

Deze bank heeft niet de robuustheid van diverse andere banken in dit overzicht. De Body Solid GDIB46L is echter wel uitgerust met relatief veel incline en decline mogelijkheden. De zitting is verstelbaar in 2 posities en de rugleuning kan op 6 posities worden ingesteld. Bij deze bank zit een leg curl unit inbegrepen.

Bij deze multifunctionele bank worden een vast te monteren leg curl unit en biceps curl unit meegeleverd. De Optima Press is tot 160 kg belastbaar, waardoor het een prima instapmodel is. Hij heeft redelijk wat verstelmogelijkheden, met een zitting met 3 posities en een rugleuning met 4 verstelbare posities. De haltersteunen van deze bank zijn ook te gebruiken voor het uitvoeren van bijvoorbeeld squats.€249.00Meer infoOp plaats tien vinden we de WB60, het kleine broertje van de Tunturi WB50.

Dit biedt ook voordelen, want hij is compact, gemakkelijker te hanteren en prima te gebruiken als instapmodel. De Tunturi WB60 beschikt over een meegeleverd biceps curl station en een leg curl unit. De rugleuning is verstelbaar in 4 posities en de bank kan zowel in horizontale positie als in incline positie mee getraind worden.Tot slot nog even een kleine toelichting bij het bovenstaande overzicht.

fitnessbank Kopen - Gorillasports

Eerst heb ik iedere bank op 13 eigenschappen beoordeeld. Vervolgens heb ik de eigenschappen naar belangrijkheid gewogen en de scores hiermee vermenigvuldigd. Dit levert tot slot een soort puntenschaal op en uiteindelijk een rangschikking.Eigenschappen zijn onder meer belastbaarheid, eigen gewicht, verstelmogelijkheden van zitting en rugleuning, de aanwezigheid van een decline stand en de beschikbare opties.

In deze handige tabel kun je de eigenschappen per bank en de scores nog eens nalezen.Je kunt de producten die hierboven zijn beschreven nu zelf onderzoeken met een handige vergelijkingsmodule - gorillasports.nl. Bij Men’sPower Shopping vind je namelijk een selectie met de beste halterbanken op de Nederlandse markt voor homegym en sportcentra.

More from Dames

Navigation

Home

Latest Posts

Alle Online Sportwinkels Op Een Rijtje

Published Sep 10, 21
6 min read

Jouw Sport Is Onze Specialiteit!

Published Sep 06, 21
6 min read

Sportkleding, Sportschoenen & Accessoires

Published Sep 05, 21
6 min read